گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ بعضی از حرف ها نیاز به تحلیل دارند. تحلیل های گوناگون از زاویه دید های متفاوت.
زاویه دید و به تبع آن قلم رضا امیرخانی متفاوت است. از منظری به حوادث و اتفاقات نگاه می کند که متفاوت است (و البته تفاوت الزاما به معنای خوب و مثبت آن نیست). حتی گاه متنش لحن طنز به خود می گیرد، ولی واقعا دارد حرف های جدی ای می زند. حرف هایی قابل تامل و کنکاش.
کتابی که می خواهم معرفی کنم و به شدت شما را توصیه کنم به خواندنش، «نشت نشا» ست نوشته رضا امیرخانی؛ که به سبک و سیاق مخصوص به خودش، پدیده فرار مغزها را تحلیل و بررسی کرده است. نمی خواهم الکی همیشه همه چیز را به هم ربط بدهم اما در حین خواندن مجدد و چندباره کتاب برای یاد آوری بعضی از مطالب، دیدم چقدر بعضی از بخش های کتاب تفسیر و شکافتن حرف های آقاست. علی الخصوص بخش هایی که درباره علوم انسانی، بومی کردن علوم و ... نگاشته شده است.
امیر خانی از زاویه ای متفاوت به این مبحث و بسیاری از مباحث در حوزه های مختلف دانشگاهی و آکادمیک پرداخته است و با توجه به سفرهایی که به آمریکا داشته است، گاه مقایسه هایی نیز در این باب کرده، که فهم مطالب را آسان تر می کند.
با تحلیل ها و چیدن روابط علی و معلولیِ امیرخانی، برخی از ریشه های عزیمت دانشجویان نخبه به خارج از کشور، یا در اصطلاح، فرار مغز ها بررسی شده است و از آنجا که ریشه یابی یک مسئله، حل آن مسئله را راحت تر می کند و این پدیده نیز پدیده ای مهم و قابل تامل است و یافتن ریشه های آن مهم، توصیه می کنم این علل را از زبان امیرخانی هم بخوانید و بدانید.
شیوه نگارش کتاب خواندنی و دوست داشتنی است، وقتی شروع کنید به خواندن به سختی می توانید کتاب را زمین بگذارید. طنز ظریف و خوشایندی که گاه در نوشته های امیرخانی وجود دارد، در این کتاب هم مشاهده می شود.
من، طبیعتا تمامی نوشته های کتاب را رد یا تایید نمی کنم؛ من صرفا یک خواننده ام که از طرفی قلم و نثر رضا امیرخانی را می پسندم و از طرف دیگر هم بسیار مایلم به اتفاقات و وقایع، از زوایای دیگری نگاه کنم و در نتیجه شما را هم به خواندن این کتاب به شدت توصیه می کنم؛ شمایی که احتمالا یا جوانید و غیر دانشجو و یا جوانِ دانشجو.