خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
«نفحات نفت» رضا اميرخاني براي نخستينبار در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه ميشود.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مقالهي بلند «نفحات نفت» كه جستاري است در فرهنگ و مديريت نفتي، توسط انتشارات افق در قطع رقعي و 230 صفحه با شمارگانِ دوهزار نسخه و قيمت 4500 تومان منتشر شده است.
رضا اميرخاني در توضيحي دربارهي اين كتاب ميگويد: پيشتر هم مقالهي بلند «نشت نشا» را كه جستاري بود در پديدهي فرار مغزها، به صورت كتاب ارائه داده بودم كه در اين نمايشگاه، چاپ شانزدهم آن توسط انتشارات قدياني عرضه ميشود.
او دربارهي مقالهنويسي يك داستاننويس اظهار ميكند: همهي اقاليم قلم، اقليم حرفهيي من است؛ بنابراين چندان محدوديتي در انتخاب اقليم نوشتهها ندارم. پيشتر علاوه بر مقالهنويسي، سفرنامهنويسي را نيز آزمودهام در «داستان سيستان»، همچنان كه يادداشتنويسي را در «سرلوحهها». اما به طور طبيعي آنچه من مينويسم، متفاوت است با آنچه يك محققِ مدرسي مينويسد. اين نوشتهها در تقسيمبنديِ غربيان، آرتيكل نيست؛ بل اِسِي است. يعني چيزي شبيه دلنوشته، يا نوشتههاي اخويني كه به شكل برخي رسالات در تاريخ ادب خودمان نيز نظايرش را ديدهايم.
«نفحات نفت» در 17 فصل با نامهايي متفاوت مثل قانان، بيكارآفرين، منطق آزاد، صنعت دولتي شدن نفت، زمين صاف، زمين گرد، زمين مشبك و مسؤول سهلتي مقصر نيست، تنظيم شده است.
اميرخاني اين كتاب را تحقيقي دربارهي نفتي شدنِ نحوهي زيست ايرانيان در نيم قرن اخير ميداند. او گفتمانِ اصلي فضاي امروزي جامعهي ايرانيان را، نه در تضاد بين سنت و مدرنيسم ميداند و نه در ناكارآمديِ حكومت ديني. از نظر او، گرفتاريِ اصلي، عقبافتادگي است و رگههايي از نظراتش را راجع به وقايع اخير ميتوان در «نفحات نفت» جست. او در جايي از اين كتاب نوشته است: «مدل توسعهي ايراني بايستي برآمده از فضاي زيست انسانِ ايراني باشد. تازه انسان ايراني امروزي كه متأسفانه صد سال از انسان ايراني پيشين عقبافتادهتر شده است. انسان ايراني كه صد سال است طعم كار، طعم ارجمنديِ كار را از سفرهاش حذف كرده است و به جاي آن در هر دورهاي از ادوار سياسي نفت را سر سفره آوردهاند! نه سر سفرهي اقتصادي، كه سر سفرهي انديشه...»
انتهاي پيام
در همين رابطه :
ماخذ: ايسنا
|